sunnuntai 3. helmikuuta 2008

iPhone-kuume ja vilunväreet

Applen iPhone välkkyy monien mielessä unelmien toivepuhelimena, millaiseksi se näyttää myös jäävän. Suomen julkistaminen ei ole yhtiön toteutuslistassa.

Tilanne ei vaikuta kuitenkaan niin pahalta mikäli tuijottaa pelkkiä teknisiä tietoja, silä markkinoilta löytyy kyllä tehoiltaan vastaavia WM-laitteita. Mutta, käytettävyydessään ne jäävät valitettavan kauaksi iPhonesta. Parhaimmillaankin WM6-alusta on perusasetuksillaan hieman tönkkö, epävakaa ja epäintuitiivinen, kun taas iPhonen käyttöliittymää voisi kuvailla sanalla soljuva.

Ei niin, että iPhonekaan olisi täydellinen. Oman käyttöni kannalta ikävimmät ovat 3G-yhteyksien ja suoran divx-toiston puute, unohtamatta tietenkään sitä pientä muotoseikkaa ettei puhelinta saa täällä mitenkään virallista tietä.

Huuto.netin hämärämyyjiä kaihtavilla yksinkertaisin vaihtoehto lienee lentää Ryanairilla esimerkiksi Lontooseen (~70€), käydä hakemassa iPhone paikallisesta Apple storessa (~360€) ja ostaa vielä jostain Stealth-/TurboSim-paketti operaattorilukituksen purkuun (~50€). Ja jos haluaa käyttää kolmannen osapuolen ohjelmia, on puhelin jailbreikattava.

Lopullinen kokonaishinta jää siis noin 500€ tienoille, mikä on kohtuullisen paljon puhelimesta joka ei enää edes kuulu takuun piiriin.

iPhonessa olisi ollut potentiaalia kuningaspuhelimeksi, mutta Applen päätös kaupata sitä ainoastaan muutaman operaattorin kytkyliittymien kanssa jättää sen ainoastaan harvojen, joko rikkaiden keskieurooppalaisten tai teknointoilijoiden kurisioteetiksi.

Ei kommentteja: