maanantai 18. helmikuuta 2008

Windows Mobile 6.1! Juhuu!

Windows Mobile 6.1 on kiva. Ei silleen kiva, kuin vaikka voitto bingohallissa, vaan lähinnä kiva samalla tavoin kuin että kipeä hammas olisi paikattu.

No, itse asiaan. Kiitos aina reippaiden XDA Developersin poikien, sain kokeilla vielä julkistamatonta Windows Mobilen 6.1 versiota vanhassa kunnon HTC Universalissani.

Kuten versionumeron kohottaminen 0.1 saattaa kertoakin, ei muutoksien määrä ole järkyttävä, mutta ehkä olisi syytä sanoa että viimeinkin Windows Mobile alkaa muistuttaa sitä millainen sen olisi pitänyt olla jo version 5.0 aikoina.

Kylmäkäynnistysaika on hieman aikaisempaa lyhyempi. Koodia on selvästi optimoitu (jo oli aikakin) sillä valikkojen viiveet ovat lähes kokonaan poissa. Myös ohjelmat käynnistyvät nopeammin. Windows Mobile kutosta vaivanneita muistivuotoja on myös tilkitty, sillä vapaan ohjelmamuistin määrä pysyy pitkänkin käytön jälkeen ~20-24mb tienoilla.

SDHC-kortit toimivat viimeinkin ilman erillisiä ajureita (iso plussa!). UMTS toimii kuten pitääkin, samoin bluetooth (myös A2DP) ja wlan.

Ohjelmapuolella muutoksista tähdellisemmät lienevät taskmanagerin monipuolisemmat toiminnot sekä että Pocket Internet Explorer toimii viimeinkin näytön natiiviresoluutiolla eli vga-tilassa.

Joitain WM5/6-versioita vaivannut sisääntulevien puheluiden takkuaminen on myöskin ilmeisesti viimeinkin fixattu, sillä ongelmaa ei ole esiintynyt kertaakaan parin päivän testisession aikana. Kuvia tulee, heti kun löydän kamerani.

Ei kommentteja: